:))) işteee bu... Dünya mutfağına açılma zamanı gelmişti. Tamam yemek tat olarak güzel olmalı kesinlikle ama görüntü olarak da bir o kadar güzel ve şık olmalı.yemek karından önce gözü doyurmalı :)) Bende sözlüm de değişik tatları denemeyi çok seviyoruz ve bu sebepten dünya mutfağı bizim için çok cazip.. Ve son olarak bu yemeği Brad Bird, Jan Pinkava 'nın yönetmenliğini yaptığı aynı isimli filmden hatırlayacaksınız.
1 patlıcan
4 kabak
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
Tuz
Karabiber
2 adet Domates
2 dolmalık biber (kırmızı ve sarı)
2 diş sarımsak (doğranmış)
2 soğan (piyazlık, yarım ay şeklinde doğranmış)
Taze fesleğen (doğranmış)
Maydanoz (doğranmış)
Provans'ın bu ünlü sebze türlüsünde tüm sebzeler ayrı ayrı pişiriliyor. Patlıcan ve kabakları küçük küpler halinde doğrayın, patlıcanları tuzlu suda bekletin. Soğanı hilal şeklinde doğrayın. Biberi ince uzun dilimler halinde doğrayın. Genişçe bir tavaya yağın yarısını koyup kızdırın. Kurulanmış patlıcan dilimlerini yağda hafifçe kızartın. Tavadan alıp, kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Temiz, genişçe bir tavanın dibine yayın. Kızartma yaptığınız tavadaki yağı dökün. Tekrar 4 çorba kaşığı yağ koyup kızdırın ve kabakları hafifçe kızartın. Daha sonra patlıcanların yanına ekleyin. Kabak kızarttığınız tavada, aynı yağ ile soğanları kavurun. Soğanları da patlıcanın bulunduğu tavaya ekleyin. Kızartma tavasında 2 çorba kaşığı yağı kızdırın ve biberleri kızartın. Biberleri de soğanların üzerine dizin. Kızartma tavasında kalan yağa sarımısakları atın, kısa bir süre sonra da kekik, tuz, biber ve doğranmış domatesleri ekleyip 7-8 dakika kadar, kısık ateşte pişirin. Domatesli karışımı tavadaki sebzelerin üstüne dökün ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Oda ısısına gelince servis edebilirsiniz.
Not: Bu yemeğin püf noktası bütün sebzeleri tek tek sabırla pişirmeniz:)
Afiyet olsun...
2 yorum:
Aşçı Fare :)
:)
Yorum Gönder