30 Temmuz 2012 Pazartesi

Karnıyarık

       Karnıyarık yapmanın püf noktasını söylüyorum... Herkes Çok yağ çektiği için beğenerek yemez ama siz patlıcanları yağda çevirmek yerine patlıcanları fırında közleyerek  yapıma başlarsanız yağ çekmeyen ve çok daha lezzetli bir karnıyarık yapmış olacaksınız.
Malzemeler;
         6 tane patlıcan
       2 tane soğan
       1 tane domates
       2 diş sarımsak
       1 kaşık salça
       200 gram kıyma
       Zeytin yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber


       Yukarıda söylediğim gibi patlıcanlara kürdanla bir kaç delik açtıktan sonra fırında közlerken bir kap içerisine soğan domates sarımsakları küçük küçük doğrayıp kıyma, salça, zeytin yağı ve baharatlarla karıştırıyoruz. Közlenen patlıcanların ortalarını açıp yaptığımız kıymalı harcı eşit şekilde paylaştırıp tekrar fırına koyup pişiriyoruz. Dilerseniz her patlıcan için bir biber ve domates dilimi de pişirerek servisi renklendirebilirsiniz:)
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder